Kolleksjonen strekker seg fra empiren (1780)  og frem til og med funkis (1945).

13 design, i tilsammen 24 forskjellige fargekombinasjoner. Her er også 3 design i border, med 6 forskjellige fargekombinasjoner.

Tapetkollekskjonen er laget i samarbeid med Riksantikvaren og Norsk Institutt for Kulturminneforskning ved vitenskapelig rådgiver Jon Brænne.

Kulturhistoriske tapeter trykket etter gammel metode; limtrykk med biologisk nedbrytbare farger og celluloselim, og i linoljeforsterket limtrykk.

I trykkfargene benyttes bare vannløslig lim. Designene som er trykket med linoljeforsterket limtrykk har overflate som er forsterket (linoljeforsterket limtrykk) i forhold til tidligere, slik at det nå tåler å bli tørket av med en fuktig klut. Lysekte.

Det anbefales å grunne vegg med en jevnt sugende alkydmaling før tapetsering. Bruk tapetklister av cellulose. Merk at tapetet må kantskjæres før montering. Tradisjonelt har slike tapet blitt montert med en liten overlapp, noe som også gir penest resultat. Slik gjør du: Renskjær kanten på den ene siden av tapetlengden før du påfører limet. Bruk gjerne en lang linjal av stål, skjær pent inntil mønsteret, heng lengden slik at den overlapper "jarekanten" på den forrige lengden, så blir resultatet pent.

Tapetene i Norsk Arv kolleksjonen er fri for løsemidler og trykkes på en Rosemaskin fra 1896, hos Lim & Handtryck i Sverige.

Dersom du ønsker å se tapetene ta kontakt for avtale. Vi holder til i Eidsberg, Østfold. Tlf 922 58 954 eller kontakt(a)bygningsvernbutikken.no

Det er også mulig å bestille fullt sett med prøver i A4 format til kr 600 inkl mva + frakt. 

Monteringsanvisning. Last ned her.

Informasjon om tapet og border. Mål og mønsterrapport. Last ned her.

Hvordan regne ut hvor mye du trenger ?

For tapetruller på ti meter og med en standard takhøyde på ca 2,40, er tommelfingerregelen at det går 3 høyder på rullen når du har tapet med mønster. Husk å sjekke mønsterrapport og rullbredde på den enkelte tapetdesign.

Du finner tapetkalkulator hos de fleste leverandører. Legg inn mål på vegg, ant. cm rapport og rullbredde. Som f.eks denne. Klikk for å komme til link. 

Hos ifi.no finner du også en fin artikkel om hvordan du beregner hvor mye tapet og tapetlim du trenger. Klikk her.