Gnesta penslene har svinebust av kvalitet 90 tops, den høyeste kvalitet som kan kjøpes. 90 tops betyr att 90 % av kosten har samma strålengde. 

Svinebusten kommer fra levende kinesiske svin.

Penslene har et ergonomisk grep som gjør penslen god å bruke også over lengre tid.

Gnestad penslene tilvirkes i Sverige, mye av arbeidet foregår for hånd. Penslene er litt dyrere men varer mye lengre enn andre pensler dersom du følger rådene for vedlikehold.

 

Tips om vedlikehold av pensler:

Ettersom penslene er laget av natulig svinebust er det veldig viktig at kosten ikke utsettes for løsningsmilder som tørker ut busten, uten at du behandler den på nytt slik at den ikke tørker ut og mister sine egenskaper.

Før bruk: Impregner penselen med matolje, rapsolje el. i noen døgn. Vask kosten med såpe, f.eks linoljesåpe.

Etter maling med vannbasert maling og/eller gammeldagse malinger som eggoljetempera, linoljemaling eller limfarg rengjøres kosten med såpe og vann.

Etter maling med nyere oljebaserte malinger bruk anbefalt penselrens fra fagrehandelen. Avslutt med å vaske penselen i linoljesåpe.

Det er viktig å lukte på kosten. En ren, vasket kost lukter bare såpe eller evt. svinebust.

Dersom det er lenge til du skal bruke kosten igjen, smår den inn med linoljesåpe og form penselen slik at ikke busten spriker. Oppbevar den slik, gjerne i en lukket beholder/pose. Husk å vaske bort all såpe før du tar i btuk penslen neste gang.

Du kan også henge penselen i en boks med linolje og sette den bort til neste malesesong.

OBS! Linolje medfører alltid en risiko for selvantenning! Kast alltid papir og kluter som har vært i kontakt med linolje eller linoljmaling et brennsikkert sted som peis, ovn el.